poniedziałek, 27 lipca 2015

Zakręcony tuńczyk z paprykami!



Składniki:

  • Puszka tuńczyka
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki zielonej
  • 1 cebula 
  • olej kokosowy (opcjonalnie)
  • makaron pełnoziarnisty
  • Ząbek czosnku
  • pomidor
  • Przyprawy (wedle uznania): pieprz, bazylia, zioła prowansalskie.

Wykonanie:

Zagotowujemy wodę i wrzucamy makaron. Następnie papryki, cebule, pomidora i czosnek kroimy w kostkę. Cebule wraz czosnkiem podsmażamy na suchej lub co nieco posmarowanej tłuszczem patelni (my smarowałyśmy olejem kokosowym) do momentu aż się "zeszkli". Tuńczyka odsączamy, dodajemy go z papryka na patelnie i 3 minuty na średnim ogniu podsmażamy. Na koniec dodajemy pomidora. Wszystko trzymamy jeszcze 2 min na średnim ogniu. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz